Thursday, September 26, 2013

Maagiline elamus Uus-Meremaalt


Allikas: hdwpapers.com
Uus-Meremaa on ainulaadne ja tuntud oma kauni looduse poolest. Jääliustikega mäed, kiirevoolulised jõed, sügavad, selge veega järved, susisevad geisrid ning keev muda. Lõputud rahvuspargid, pikad hüljatud rannad ning mitmekesine fauna. Kaasaegne Uus-Meremaa on kultuuriliselt väga mitmekülgne maa. Uus-Meremaal on käibel ütlus, et seal on rohkem torupillimängijaid kui Šotimaal. Uus-Meremaa loodust tunnevad filmisõbrad "Sõrmuste isanda" triloogiast ning "Narnia" filmidest.
Allikas: globeattractions.com














Puhkusereis Uus-Meremaale

2.detsember 2013 - 13.detsember 2013
Kestvus 12 päeva
Hind al: 3500 eurot

1. kuni 3. päev - Lend 
Lennuk väljub Tallinna lennujaamast 02.12.2013 kell 21:30. Ümberistumised toimuvad Helsingis ja Hong Kongis. Saabumine Uus-Meremaale 04.12.2013 kell 11:15 kohaliku aja järgi.
Reisiaeg kokku 26h 45min
NB! Lennuajad võivad muutuda. Palume kontrollida lennuaegu vahetult enne reisi. 

3.päev - Saabumine Uus-Meremaale 
Saabumine Aucklandi, sõidame  läbi Aucklandi äärelinna, üle Bombay Hillsi ja läbi lopsaka Waikato oru. Sõit jätkub üle Mamaku mäestiku Rotoruasse, mis on kuulus termaalvee poolest. Lisatasu eest on õhtul võimalus osaleda maooride pidulikul õhtusöögil ja vaadata traditsioonilisi maoori tantse ja kuulata laule. Ööbimine hotellis. 

4.päev - Kääbikla ringreis
Allikas: hobitontours.com
Hommikusöök. Esimese asjana läheme Hobbiton Movie Set & Farm Tours tuurile, kus näeme "Sõrmuste isanda" filmivõtete platsi. Peale tuuri naaseme Rotoruasse, võtame hotellist pagasi ning lahkume Rotoruast, sõidame Taupo järve äärde. Teel näeme Wairakei põldu ning imepärast Huka koske, mis on Waikato jõe suurim kosk. Huka tähendab maoori keelest tõlgituna vahtu. Jätkame teekonda lõunasse, Tongariro vulkaanilisele platoole. Tongariro rahvuspark on populaarne mägimatka ja suusakeskus. Jõuame mäenõlvadele ehitatud Wellingtoni. Majutus hotellis.

5.päev - Wellington - Nelson
Hommikusöök. Wellington on riigi poliitiline pealinn, paiknedes kompaktselt mägede ning sadama vahelisel alal. Ületame praamiga Cooki väina, maabudes Pictionis, mis asub kauni Kuninganna Charlotte merekitsuse äärel. Majutus on kahel järgneval öö Nelsonis, hotellis. Jalutuskäik õhtuses Nelsonis – Trafalgar ja South street, kunstigaleriid ja käsitöökauplused. 

Allikas: bugbog.com
6. päev Nelson – Abel Tasmani rahvuspark -Nelson 
Hommikusöök. Päevane väljasõit Abel Tasmani rahvusparki, kus võtame ette kerge matka. Abel Tasmani rahvuspark on Uus-Meremaa rahvusparkidest väikseim – kuid siin on kuldsed liivarannad, lopsakad metsad ja kosed. Õhtuks naaseme Nelsonisse, kus saab ülejäänud aja sisustada vabal valikul tegevustega. Majutus hotellis.



7. päev Blenheim -Kaikoura
Hommikusöök. Sõidame Blenheimi ja Marlborough’ veinipiirkonnas, degusteerimine kohalikku veini. Wairau org, Uus-Meremaa suurim veinipiirkond, mis on eelkõige tuntud Sauvignon Blanc´i poolest. Jõuame Kaikourasse – ajaloolisse vaalapüüdjate linna, mis tänasel päeval tegeleb eelkõige turismiga. Majutus.


Allikas: leisuretours.co.nz
8. päev Vaalavaatlus – Greymouth
Hommikusöök. Selle piirkonna meri on eriti rikas erinevate toitainete poolest, mis meelitavad ligi erinevaid kalu, keda on võimalik näha siinsetes vetes enamuse ajast aastas. Vaba hommik või võimalus minna vaatlema delfiine ja vaalasid (lisatasu eest ja ettetellimisel).
Sõidame piki läbi saare ja jõuame Greymouthi. Majutus hotellis. Greymouth on läänekalda suurim linn, mis teenis oma rikkused kulla ja söekaevandustest.


9. päev Greymouth – Foxi Liustik
Allikas: blog.coxandkings.com
Hommikusöök söödud, võtame suuna Foxi liustiku suunas. Sõidame mööda kaljust maastikku  Uus-Meremaa aukartust äratavaimat kiirteed pidi. Teekonnal näeme lumiseid mäetippe ning sinavaid järvi. Sihtkohta jõudes on ees ootamas rabav vaatepilt - 14. km pikkune ning merepinnast 250. meetri kõrgusel asuv jääkeel, mis jätab kustumatu mälestuse ning on kindlasti maiuspalaks fotograafidele.
Öö veedame liustiku jalamil asuvas hotellis.

10. päev Pingviinid- Lend Aucklandi
Hommikusöök. Akaroast võtame ette laevakruiisi, vaatlemaks pingviinide kolooniat. Lend Christchurch – Auckland. Majutus Aucklandi kesklinna hotellis.

11. päev Lend
Hommikusöök. Vaba hommik Aucklandis. Lend Aucklandist Hong Kongi.  

12. päev Lend Tallinnasse


Allikas: balesworldwide.com




NB! Enne reisi Uus-Meremaale tutvu kindlasti reisiinfoga siin : http://www.vm.ee/?q=node/5967



Tegemist on koolitööga ning reisipakett ja reklaam on väljamõeldised!

No comments:

Post a Comment